Ušli smo polako u 2012 godinu, iako ovaj tekst malo kasni, jer je planiran za januar mjesec, evo u prvim danima februara mjeseca donosim vam izbor po meni 10 najboljih komercijalnih antivirus rešenja, poredanih od najlošijeg ka najboljem.

10. Vipre Antivirus 4

Relativno nov antivirus koji dodiruje neke ozbiljne tačke u zaštiti sistema sa svojim laganim softverom za skeniranje koji ne opterećuje računar. Na žalost ovaj anti virus ne uspeva da pokrije sve vrste zaštita koje danas pružaju drugi antivirus programi kao što su zaštita od phishinga, spam, kradja identiteta i sl.

 

 

9. Avira Antivirus Premium

Ovaj antivirus je odličan izbor ako ste klasičan internet korisnik bez većih zahteva. Ovaj anti virus možete preuzeti besplatno ali postoji i verzija sa više mogućnosti koja se plaća. Takođe da napomenem da Vam ovaj antivirus neće zauzimati previše sistemskih resursa.

 

 

 

8. Trend Micro Titanium Antivirus + 2012

Trend micro je nedavno obnovljena linija sigurnosnog softvera koji omogućava brz i lak sistem korišćenja zaštite. Takođe ovaj antivirus ima update u realnom vremenu koji omogućava brzo otkrivanje novih virusa koji se šire internetom. Međutim i ovaj antivirus ima neke male nedostatke kao što su nedostatak odbrane od phishinga i spama.

 

7. McAffee Antivirus Plus 2012

McAfee je već dugo poznato ime u oblasti antivirusne zaštite, tako da nije iznenadjujuće da je bas ovaj antivirusni softver ušao u uži izbor od 10 najboljih kandidata. McAfee dobija više od nekoliko zlatnih zvezdica zbog svoje izuzetne zaštite od virusa.

 

 

6. AVG Antivirus 2012

Izuzetan zaštitnik od zlonamernih programa, stalno ažuran u toku sa najnovijim virusima, LinkScanner tehnologija zaštite i Social Media Protection, sve to čini ovaj antivirus jednim od najboljih antivirs proizvoda koji su dostupni na potrošačkom tržištu. Međutim, sva ta superiorna zaštita ima svoju cenu a to je brzina.

 

 

5. Webroot SecureAnywhere Antivirus 2012

Ovaj antivirus softver je efikasan protiv mnogobrojnih različitih vrsta malwarea i pritom koristi što manje sistemskih resursa. Skeniranje brzinom svetlosti, mala potrošnja resursa, automatsko ažuriranje i besplatna tehnička podrška dovodi ovaj antivirus na sami vrh liste.

 

 

4. Norton Antivirus 2012

Norton je uvek spreman da se uhvati u koštac sa najnovijim pretnjama na internetu sa izuzetnim bezbednosnim sistemom, tehničkom podrškom, Norton antivirus 2012 je jedan od najboljih.

 

 

 

3. BitDefender Antivirus Plus 2012

Ovaj softver ima odlične karakteristike za zaštitu kao što je klasična odbrana od malicioznog softvera, phishinga, zaštita na društvenim mrežama i sveobuhvatni update koji osigurava da vaš sistem bude 100% siguran. Neke od funkcija uključene u verziji 2012 su novi Virtualized Browser, Rescue Mode i Scan Dispatcher.

 

 

2. ESET Nod32 Antivirus 5

Ovaj antivirus ima naprednu tehnologiju dijagnostičkih alata, istraživačko otkrivanje zlonamernog softvera bez imali usporavanja računarskog sistema. Ovaj bezbednosni program pruža stvarno odličnu zaštitu za svoju cenu.

 

 

 

 

1. Kaspersky Anti-Virus 2012

Kasperski antivirus pruža najbolju zaštitu sa 100% uspeha. Inteligentno skeniranje Vašeg sistema blokira pretnje pre nego što se približe sistemu Vašeg računara. Stalno ažuriranje baze virusa  i provera da li je sistem uvek zaštićen učiniće ovaj antivirus uvek spremnim da se bori protiv svih pretnji sa interneta. Jedina mana ovog programa je malo veća cena.
Uskoro test ovog antivirusa na blogu.