Predstavljavam vam 5 besplatnih antivirus rešenja.
Neke možda već znate, za neke možda nikad niste čuli, ali bitno je da vam budu pri ruci kad i ako vam nekad zatrebaju.


Avira AntiVir Personal Edition


Ovaj Antivirus ne uključuje web ili e-mail skeniranja, to je dostupno samo za plaćene verzije.

Nedostatak e-mail skenera zapravo nije nedostatak, to samo znači da vas Antivirus neće upozoriti na zaražene e-mail poruke prije nego što ih otvorite. Ali trebate li otvoriti zaražene e-pošte, Antivirus će priteći u pomoć, tako da to ne znači da niste zaštićeni od e-mail infekcija.

Antivirusni program sadrži reklame koje se pojavljuju sa svakim update-om,koje možete onemogućiti.

download

 

Microsoft Security Essentials 

 

Microsoft Security Essentials je najbolji izbor za prosječne korisnike, jer je minimalno potrebna interakcija s korisnikom.

On automatski ažurira i uklanja prijetnje. Dostupan je bez registracije  osim brze provjere validnosti operativnog sistema Windows, ne sadrži reklame.

Glavni nedostaci su sporo skeniranje i dugo čekanje za karantin malware.

MSE takoðer nisu dostupne u odreðenim zemljama, tako da će ga korisnici morati potražiti negdje drugdje. Imajte na umu da Microsoft traži originalni Windows da bi ste mogli instalirati ovaj program.

download

 

Avast! Free Antivirus

 

Avast! Free Antivirus je vrlo popularan antivirusni program.Otkrivanje virusa se mjeri u rangu s Avirom i MSE.

Avast ima najviše mogućnosti u svojoj besplatnoj varijanti, uz puno real-time mogućnosti, uključujući web, e-mail, IM, P2P i mrežni štit, boot-vrijeme skeniranje i poup-blocker.

Ovaj besplatni antivirusni program je odličan softver za osiguranje i stvarna alternativa glavnih komercijalnih antivirusnih proizvoda.

download

a-squared Free  

 

Dobar izbor za on-demand skeniranje je a-squared, koji je počeo kao program koji uglanja trojance, ali je nedavno uključen Ikarus AntiVirus engine. Otkrivanje virusa je nevjerojatno visoka, u rangu s AntiVir, što ga čini jako dobrim izborom za skenerianje na zahtjev.

Nažalost, ima mnogo neistinitih prijava, i velika update veličine čine ga neprikladnim za dial-up korisnika.

download

 

AVG Anti-Virus Free Edition

 

Program koji svakako treba spomenuti je AVG. Iako je ovaj časni antivirus nekad bio jako cijenjen, mislim da u posljednje vrijeme nije usporediv s gore navedenim besplatnim antivirusnim programima.

Sem što je znatno “porastao” u veličini i korištenja resursa, ima vrlo sporu brzinu skeniranja i reklame (ali one mogu biti onemogućene).

download