Like opcija, izum Fejsbuka, postala je toliko popularna da se u našem jeziku već koristi i izraz lajkovati. Gotovo svaki post na Fejsbuku ima svoj Like link ili dugme. Ipak, postoje stvari koje nikada ne bi trebalo lajkovati.

1. Svoj lični post
Dopada vam se ono što ste postavili. Naravno da jeste, što bi inače to delili sa drugima. Suvišno je da lajkujete ono što ste upravo postavili na Fejsbuk. Definitivno.

2. Status veze – Single
Neko je okončao svoju ljubavnu vezu. Vama se to dopalo. Ok, sačuvajte to za sebe. Može biti malo pakosno da nekome lajkujete to što više nema partnera. Verovatno ste se obradovali što ćete moći toj osobi da priđete, ali sigurno postoji diskretniji način od lajkovanja single statusa.

3. Komentari saučešća
Koliko god da se slažete sa iznetim saušešćem ipak je nezgodno tako nešto lajkovati. Tehnički gledano  postoji i propust Fejsbuka u slučajevima kada neko kreira grupu za pomen nekoj osobi, a jedini način da se u to učlanite je opcija Like, ali šta se može.

4. Sve što ima veze sa FarmVille igricom
Čini se da će većina u ovoj situaciji odabrati opciju hide.

5. Psovke i vulgarnosti
Kojih itekako ima na Fejsbuku, nikako ne treba lajkovati. Odabirom opcije Like postavljate sebe u situaciju da podržavate osobu koja je vulgarna na Fejsbuku. Ipak moramo voditi računa o kulturi.