Najveća društvena mreža na svetu danas je uvela neke novitete koje će prema njihovim rečima doprineti dodatnoj personalizaciji profila.

“Fejsbuk” (Facebook) će danas predstaviti 60 novih aplikacija preko kojih će korisnici lakše i detaljnije moći da obaveštevaju prijatelje šta rade.

Ova promena ima potencijal da radikalno promeni korišćenje poznatih sajtova, pošto će korisnici, na primer, moći da podele šta su jeli u nekom restoranu i kako ide recept za to jelo.

Naravno, kada su ovakve promene u pitanju uvek se pokreće problem privatnosti. Sajtovi na kojim će raditi ove aplikacije preporučuju korisnicima da budu oprezni i da naprave samo liste prijatelje sa kojima će deliti ove informacije.

Stručnjaci kažu da kada jednom instalirate ove aplikacije i date im sva odobrenja da ostavljaju postove na vaš profil više neće pitati za nikakva dodatna odobrenja, što znači da ćete možda zatrpavati prijatelje sa raznim postovima.

Od sada će sve češće biti postovi koji govore o tome kako je “neko pročitao ovu knjigu” ili “odgledao određeni film”, tako da će “lajk” pasti u drugi plan.

Ove aplikacije uključuju programe sa Foodspotting, Foodily, Ticketmaster, Pinterest, Rotten Tomatoes, Pose, Kobo, Gogobot and TripAdvisor, i drugih.

izvor: Blic