Danas vam predstavljam jedan jako mali program uz čiju pomoć možete da dodate tj da “nalepite” prevode  na svoje divx filmove u par minuta.

Pitate se zašto možete ovaj program iskoristiti?On je idealan za ljude koji imaju kućni dvd player ali im on učitava jako mala slova, tj nemate kontrolu nad njima, uz pomoć ovog programa možete da odradite to u samo nekoliko klikova mišem.
Pored toga sposoban je da u mkv fajlove ubaci prevod.Možete takođe da dodate crnu pozadinu prevodu pa da vam bude još lakše za čitanje.
Evo primer kako sam ja dodao prevod jednom od mojih filmova.

Korak 1:
Pokrenite program i odaberite  Create XSUB or Idx/Sub tu pronađite File Name(s) kliknite na i nađite mesto gde ste sačuvali vaš film, bitno je napomenuti da u tom istom folderu mora biti i prevod koji se MORA zvati kao film (podržan .srt format), u polju Output Folder nađite gde ćete da sačuvate novi fajl.

Korak 2:

Na linku Configuration 1 podesite kao na slici ili se poigrajte sa opcijama, font size sam ja podesio na 27, Opaque box sam takođe podesio (crna pozadina za titlove radi lakšeg čitanja)
Kliknite na Preview da bi ste vidjeli kako će to izgledati na vašem TV

Kada ste završili kliknite na Exit, vratite se na Create XSUB or Idx/Sub  i kliknite na Start, nakon par minuta dobićete film u .divx formatu, narežite to na DVD, ili kopirajte na USB memoriju i pustite na svom dvd plejeru

Za više uputstava idite na oficijelnu stranicu za preuzimanje idite ovde

Uživajte!