Dok najavljeni ICS tableti kao što su Asus Transformer Pad Infinity ili Samsung Galaxy Note 10.1 ne ugledaju svetlost dana, kao što smo i najavili donosimo listu deset najbolje ocenjenih Android tablet računara u ovom trenutku:
1. Amazon Kindle Fire

Kao prvi tablet računar lak za korišćenje, male površine ekrana i pritom izuzetno pristupačan Amazon Kindle Fire može se smatrati revolucionarnim. I dok korisnički interfejs ponekad zna da uspori, ipak ne treba smetnuti sa uma da ovaj tablet računar možete dobiti za upola manju cenu od konkurencije.

2. Asus Eee Pad Transformer Prime

Sa svojim raskošnim Nvidia Tegra 3 procesorom od četiri jezgra Asus Eee Pad Transformer Prime je najbolji 10-inčni Android tablet koji možete pazariti i jedan od samo nekoliko koji je unapređen na Ice Cream Sandwich (ICS) verziju. Ipak, ovom operativnom sistemu nedostaju aplikacije optimizovane za tablet računare kako bi parirao iPad – u.

3. Asus Transformer Pad TF300

Blago osveženje od svojih prethodnika, ali i po nižoj ceni, Asus Transformer Pad TF300 i dalje je najbolji izbor među 10-inčnim Android tabletima u koji su upakovani brzi procesor, ICS i opciona dock tastatura čineći ga vrlo produktivnom mašinom.

4. Barnes & Noble Nook Tablet

Najbolji izbor među manjim tabletima kada je u pitanju čitanje online knjiga i magazina, ne toliko za multimedijalne sadržaje. Ipak, kada je reč o jeftinijim varijantama čiji je fokus na konzumaciji medija svakako je logičan izbor.

5. Samsung Galaxy Tab 2 (7.0)

Sa hardverske strane, Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) ne predstavlja korak napred, ali jednostavan, elegantan tablet malog ekrana pokazuje svu uglađenost i snagu poslednjeg Google-ovog operativnog sistema.

6. Asus Eee Pad Transformer TF101

Dok nam je noviji Transformer Prime predstavio brži Nvidia Tegra 3 procesor sa četiri jezgra ni original nije zaostajao, donoseći OTA (over-the-air) update na operativni sistem ICS. Transformer TF101 izdvaja se iz mora Android tablet računara svojom agresivnom cenom i opcionom dock tastaturom koja ga pretvara u virtuelni laptop.

7. Pantech Element (AT&T)

Ako vam je potreban tablet računar koga možete pokvasiti bez problema Pantech Element vam donosi solidne, pouzdane performanse i brzu 4G-LTE vezu u izdržljivom, vodootpornom paketu.

8. Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

Tanki, elegantni i na zabavne sadržaje orijentisani Galaxy Tab 7.0 Plus je dobar onoliko koliko jedan 7-inčni Google Android Honeycomb tablet računar može biti.

9. Samsung Galaxy Tab 8.9

Jedan od najtanjih tablet računara u svetu bolja je opcija od svog krupnijeg brata, koji nosi naziv Samsung Galaxy Tab 10.1, jer obezbeđuje iste performanse u kompaktnijem paketu po nižoj ceni. Ipak, koristeći Honeycomb pati od nedostatka aplikacija karakterističnog za Android tablete.

10. T-Mobile Springboard 4G

Kvalitet aluminijumske šasije, izražajni IPS displej i baterija čiji je vek trajanja duži od prosečnog čine T-Mobile Springboard 4G solidnim tablet izborom za sve koji traže bežični, mobilni internet, ali je zaista teško opravdati cenu u poređenju sa sličnim tablet računarima.

izvor: IT Box