Fejsbuk je najveća društvena mreža na Internetu. Mark Zuckerberg pustio je Fejsbuk na berzu i time je definitivno čitava stvar postala korporativna.

Ukoliko želite da izbegnete korporativnu društvenu mrežu, koja je upravo ušla u svet najvišeg biznisa, spasa ima. Alternative postoje zapravo otkad postoji i Fejsbuk.

Evo devet alternativnih društvenih mreža pa vi procenite jesu li vredne promene virtualne okoline.

Kao prvu treba spomenuti Pinterest, odnosno online ploču na kojoj možete organizovati stvari i podeliti ih s drugima.

Ako vas to nije zainteresovalo, možda će vas zainteresovati Tagged, koji sebe predstavlja kao društvenu mrežu zaupoznavanje novih ljudi, prijatelja,ljubavi, zabavu i igranje igara.

Tu je i Path društvena mreža, koja je dostupna i kao aplikacija za iPhone iAndroid smartphone uređaje.

Sledeća alternativa je Pair, koja se promoviše kao društvena mreža “samo za vas dvoje”.

Za vatrene korisnike iPhonea postoji alternativa u obliku aplikacije Highlight, koja zapravo predstavlja još jednu društvenu mrežu, prisutnu u više od 70 zemalja sveta. Tu su i aplikacije za smartphone uređaje Circle i Kismet.

Banjo društvena mreža, koja ima i svoje smartphone verzije, šalje vam obaveštenja kada su vaši prijatelji blizu vaše lokacije da biste se bolje pronašli.

Alternativa Fejsbuku je i Nextdoor, društvena mreža zatvorenijeg tipa, namenjena za komšiluk i gradske četvrti.

Društvena mreža Roamz ističe kako je njihova prednost pronalazak tajnih mesta za koje samo “lokalci” znaju, npr. neki super klub za izlazak, koji nije u središtu pažnje, ili malo poznat, ali dobar restoran.

(Dnevnik.hr)