Face.com je kompanija koja stoji iza aplikacije za prepoznavanje lica, ali koja radi mnogo više od prepoznavanja crta lica i davanja nadimaka. Njihova aplikacija Klik sposobna je da identifikuje subjekte u realnom vremenu tako što jednostavno prinesete kameru licu svog prijatelja i aplikacija prepoznaje o kome se radi. Klik se povezuje sa Facebook nalogom korisnika i koristi listu njegovih prijatelja i njihovih slika kao bazu po kojoj pretražuje. U slučaju da postoje poteškoće, tu je mod učenja u kom aplikacija daje predloge osoba o kojima misli da je reč.

Ovo zvuči kao najnaprednija tehnologija za prepoznavanje lica, a u pitanju je samo aplikacija Klik. Face.com ima još nekoliko proizvoda kojima pokušava da se nametne, kao što su aplikacije za pogađanje pola i starosti, čitanje raspoloženja, itd. Kada se sve ovo ukombinuje sa Facebook – ovom najsvežijom aplikacijom Camera App, postaje jasno koje se sve mogućnosti otvaraju i zašto se pojavljuju glasine da je Facebook zainteresovan za Klik.

Po mnogim glasinama, ova nova kupovina od strane Facebook – a praktično je završena stvar. Facebook kupuje Face.com za 100 miliona dolara. Naravno, odmah se postavlja pitanje zašto je to bitno za nas kao korisnike Facebook – a. Jedan od dva razloga zašto bi trebalo da nam je stalo je naša privatnost. Da li zaista želimo da još jedan sistem prepoznaje ko smo i taguje nas na Facebook – u? Koliko god ovo bilo ozbiljno pitanje, opcija „tagovanja“ je jedna od najpopularnijih na ovoj društvenoj mreži. Ostaje da se nadamo da Facebook neće ugroziti privatnost svojih korisnika i da će ograničiti i uskladiti mogućnosti Klik – a sa zahtevima korisnika.