Na Timlene se ljudi polako navikavaju, ali ima i onih koji nikako ne mogu da ga prihvate. Ako dodamo i to da je uvek i problem privatnosti aktuelan, onda smo stvarno nekada kivni na ovu društvenu mrežu.

Ipak, postoje neki sitni trikovi koji mogu korisniku pomoći da donekle zaštite informacije koje ne žele da dele sa svima.

Kako da vratite stari izgled Facebooka u pet koraka

Uz pomoć Google Chrome i Mozilla Firefox browsera, možete dobiti retro Facebook bez Timeline-a.

1. Sakrijte News Ticker i povratite News Feed uz pomoć Facebook Classic (Chrome) ili Facebook Ticker Removal (Firefox) ekstenzije.

2. Sakrijte Facebook Questions and Polls (Pitanja i ankete) uz pomoć Kill Facebook Questions(Chrome), odnosno F.B. Purity (Firefox) ekstenzije.

3. Pregledajte fotografije na “starinski način” uz pomoć Revert FB Photo Viewer-a (Chrome) iliFacebook Photo Theater Killer aplikacije (Firefox).

4. Staru verziju chata možete vratiti uz pomoć Get Back Old Facebook Chat-a za Crome i Tidy Facebook Chat-a za Firefox (koji ujedno prikazuje samo online prijatelje.

5. Vratite “Comment dugme uz pomoć Facebook Comment Fixer-a (Chrome) ili F.B. Purity-ja (Firefox).

Kako da se sakrijete od dosadnih prijatelja na Facebook chatu

Najefikasniji način da se sakrijete na chatu jeste da kreirate listu neželjenih prijatelja. Idite na “homepage”, kliknite na link “more”, kreirajte listu i samo ukucajte imena ljudi od kojih želite da se sakrijete.

Potom u chat prozoru u sekciji “Options” izaberite “Advanced Settings”, pojaviće vam se opcija ko može da vas ili ne vidi vidi na chatu. Tu ubacujete listu koju ste ranije kreirali ili dodajete nova imena. Isto možete uraditi i sa ljudima za koje želite da vas vide online.

Kako da promenite Facebook Relationship status

Ukoliko ne želite da svi znaju status vaše veze, evo kako to možete srediti.

Na vašoj Facebook profile stranici kliknite na “About” link koji se nalazi ispod profil slike, potom otvorite “Basic Info” i kliknite na “Edit”.

Kliknite na ikonicu globusa koja se nalazi desno od “Relationship status” sekcije i izaberite opciju “Only me”.

Sada skrolujte do “Relationship” boksa i kliknite na ikonicu “Edit”. Ponovo kliknite na globus i izaberite opciju “Only me”. Klikom na “Save” vaši prijatelji neće više dobijati informacije o statusu veze.

Uživajte u svakodnevnom korišćenju Facebooka, ali i zaštitite svoju privatnost uz ove savete.

izvor: itbox