Za one koji prate raspored apdejtovanja Firefox izdanja neće biti mnogo iznenađenja, ali lista ovog puta može služiti i kao vodič za osnovu novih funkcija i promena koje će Firefox doživeti do kraja godine, kada bi trebalo da stigne do verzije 17.

Trenutne promene za prvi kvartal govore o dodacima za sinhronizaciju kao i dodacima za poboljšanje kompatibilnosti, te i o funkciji migracije sa Chrome-a. Mozilla će takođe ažurirati svoj komplet medijskih kontrola za HTML5. Drugi kvartal će doneti Home Tab aplikaciju koja je takođe davno trebala da bude uvedena, novi izgled Firefox startne stranice, kao i nova New Tab stranica i Silent Update podrška, a što se odlaže još od verzije 9.

U drugoj polovini godine primećuje se ponovna pojava Firefox Share-a, koji je prvi put bio pomenut još u Firefox 5 verziji kao ugrađen prikazivač PDF fajlova, Mozilla sistem za upravljanje web identitetom, IonMonkey kao i novi JavaScript endžin. Treba napomenuti i da će doći do ažuriranja interfejsa koji će biti “mnogo više stilski”, odnosno da će dizajn interfejsa pretrpeti izmene, što je u principu i uvek za očekivati.

Izvor: Tomshardware