Google+ dosegnuo je brojku od 62 miliona korisnika. Na Google-ovu društvenu mrežu svaki dan se priključi novih 625.000 korisnika. To je procena Paula Allena, čije su se analize Google-ove društvene mreže i ranije pokazivale tačnima, piše Mashable.“Nema sumnje da se broj novih korisnika Google-a+ zadnjih nedelja ubrzano povećava”, napisao je Allen na svom G+ profilu. Allen smatra da je razlog ubrzanog rasta popularnosti Google-ove društvene mreže kombinacija faktora: prazničnog razdoblja, televizijskih reklama, Android-a 4, sve većeg broja slavnih osoba koje ga koriste…

Ovim tempom G+ bi mogao do 25. februara 2012. godine skupiti 100 miliona korisnika. Već do 3. avgusta mogao bi da ima 200 miliona. Do kraja sledeće godine G+ imaće, predviđa Allen, oko 300 miliona korisnika.

Međutim, Allen nigde ne navodi koliko je tih korisnika zaista aktivno. Prema podacima kompanije za internet oglašavanje Experian Hitwise, u porastu je i brojka aktivnih korisnika. Broj ukupnih poseta Google-ovoj društvenoj mreži u nedelji od 17. do 24. decembra skočio je na 9,4 miliona.

Prema zadnjim službenim podacima koje je Larry Page objavio na konferenciji za novinare, Google+ je imao oko 40 miliona korisnika.

 

izvor: IT Vesti