Prema rečima insajdera, Apple se sprema da uvrsti Facebook aplikacije direktno u iOS 6. Prošle godine kada je Apple predstavio iOS 5, predstavio je i integraciju ovog sistema sa Twitter – om. Logično je, dakle, zapitati se, zašto onda ne i Facebook? Postoji nekoliko teorija o tome zašto pomenute dve digitalne super sile nisu do sada udružile snage, ali su sada sa iOS 6 sve hipoteze pale. Prema TechCrunch – u, poslednja verzija Apple – ovog OS – a uvezaće se sa najvećom svetskom društvenom mrežom.

Pod pretpostavkom da će sistem funkcionisati isto kao i u slučaju sa Twitter – om, kada se kreira određeni sadržaj ili se koristi aplikacija na iPhone – u, postojaće opcija da se ista aktivnost istovremeno objavi na Facebook – u. Ovo, takođe, znači da će prijavljivanje na Facebook biti unapređen proces. Takođe, ne bi bilo čudno da Facebook – ova aplikacija Facebook Camera nađe svoje mesto i ugradi se u iPhone aplikacije za kameru.

Postavlja se pitanje šta je poguralo ovo partnerstvo Facebook – a i Apple – a? Postojale se glasine da neke tehničke prepreke koče ovu saradnju. Sada kada je Apple već neko vreme pod vođstvom Tima Kuka, stvari su se promenile, i izgleda da sve ranije navođene glasine o preprekama za saradnju sa Facebook – om padaju u vodu. Možda ovaj potez dve kompanije sada navodi na drugačiju dilemu, a to je da li je onda Facebook Phone ovim partnerstvom otišao niz vodu? Ne možemo tvrditi da stvari za Facebook idu ovako dramatičnim korakom, ali sigurno je da je Facebook – u potreban neko ko će ga pogurati u svet mobilnih telefona. Na ovaj način, integracijom u iOS 6, Facebook neće morati da brine o plasmanu svog Smartphone – a, pogotovo što mu se ne predviđa baš sjajna budućnost i ako se ikada pojavi na tržištu.

izvor: IT Box