Kao što sam i obećao ovde sledi drugi tutorial kako da nađete drajvere za svoj PC/Laptop, moram priznati da je ovo rešenje mnogo elegantnije i brže, ali iziskuje da imate DVD u svom računaru, mada sve ovo možete prebaciti i na prenosnu memoriju.

Predstavljam vam DriverPack Solution 

DriverPack Solution (trenutna verzija 13) je siguran sam najbolje besplatno rešenje za automatsko instaliranje drajvera za operativne sisteme Windows XP/7/8 kao i njihovu nadogradnju.

Posetom sajtu DriverPack Solution imate opciju da skinete Solution Lite ili Solution Full, razlika je u download veličini, prvi zauzima nešto oko 100 MB ( i nije se pokazao kao dobro rešenje,konkretno nije radio na Windows 7), drugo rešenje je mnogo bolje ali zahteva skidanje torrent fajla i oko 4 GB slobodnog prostora na disku, to možete snimiti na DVD ili staviti na prenosnu memoriju.

Nakon što ste preuzeli fajl i pokrenuli autorun.exe (ako to radite sa prenosne memorije,ili nakon ste narezali sadrzaj na DVD),nakon par minuta pojaviće vam se ovaj ekran.

Interfejs je dostupan na Engleskom i Ruskom jeziku, takođe program poseduje i neke osnovne programe koje možete instalirati (Direct X, Opera,Klite, 7Zip….)

13-screenshot[1]

idite na Update ALL, na sledećem ekranu možete odabrati da li želite sve (programe i drajvere)  ili samo drajvera koji su neophodni vašem sistemu.

Sačekajte da program završi sa instalacijom i ponudi vam restart sistema

To je to!Drajveri instalirani, sad shvatate zašto sam rekao da je ovo najjednostavnije i najelelegantnije rešenje za instalaciju drajvera.