Kubuntu je operativni sistem izgradjen od strane svetskog tima stručnih programera. Kubuntu sadrži sve aplikacije koje su potrebne za osnovni i napredniji rad na Vašem računaru. Uz ovaj operativni sistem dolazi web pretraživač, kancelarijski paket (office), medija aplikacije, instant messengere i još mnogo toga.

Surfujte internetom uz Firefox, Konqueror i sl.

Firefox internet browser možete instalirati samo jednim klikom  na ovom operativnom sistemu. Sa Firefox-om možete pregledati brže i bezbednije Vaše omiljene web stranice. Takodje uz Kubuntu dolazi i Konqueror koji ima sve potrebne funkcionalnosti za internet surf. Više internet pretraživača je dostupno preko Kubuntuovog softverskog centra koji se mogu instalirati veoma lako u 2-3 koraka.

Ćaskajte sa svojim prijateljima

Kopete je podrazumevani Instant Messenger na Kubuntu koji Vam omogućava da ćaskate sa prijateljima preko interneta pomoću nekih od najpopularnijih mreža kao što su Facebook Chat, Google talk, AIM, ICQ, Jabber, Hotmail, Skype i još mnogo drugih. Kopete dolazi sa mnogobrojnim dodacima koji Vam omogućavaju bezbedno ćaskanje, prevodjenje dolazećih poruka na maternji jezik i još mnogo toga.

Uživajte u Vašoj omiljenoj muzici
 

Amarok je podrazumevani muzički plejer. Amarok ima lep, lak i privlačan interfejs. Amarok omogućava laku reprodukciju muzike i lakše otkrivanje nove muzike. Amarok možete koristiti da kupite i skidate muziku kao i podcast, gledate video klipove i još mnogo toga.

Potpuni i profesionalni office paket

Kreirajte profesionalne dokumente, tabele i prezentacije sa OpenOffice.org kancelarijskim paketom. OpenOffice je kompatabilan sa svim Office aplikacijama uključujući i Microsoft Office. OpenOffice.org je slobodan softver koji se može koristiti besplatno.

Najnoviju verziju Kubuntu operativnog sistema možete potpuno besplatno preuzeti na http://www.kubuntu.org/getkubuntu .