Dok Microsoft i Google nastavljaju da se nadmeću za udeo na tržištu brauzera, nova verzija Mozzila – inog Firefox – a donosi neka bitna poboljšanja u svom korisničkom interfejsu. Po instalaciji nove verzije Firefox – a, korisnici odmah primećuju novu svetlo sivu pozadinu početne stranice koja sadrži prepoznatljivo polje za Google pretragu, kao i određeni broj ikonica na dnu strane koje su prečice ka nekim od servisa. Ove prečice omogućavaju direktan pristup sekcijama: Downloads, Bookmarks, History, Add-ons, opciji sinhornizovanja između uređaja i prozoru za podešavanja. Takođe, tu je i Restore Previous Session opcija koja omogućava otvaranje tabova iz prethodnog korišćenja brauzera.


Slično kao i Google Chrome, Mozzila planira da koristi svoju početnu stranicu kao prozor prema tržištu aplikacija, kako bi korisnicima omogućila što lakši pristup ekstenzijama i njihovo instaliranje. Takođe, novi Firefox, opet isto kao Chrome, prikazuje devet polja sa slikom koja predstavljaju poslednje posećene stranice. Ova polja je moguće kastomizovati tako da tu stoje sajtovi koje najčešće posećujemo. Ukoliko se korisniku ne sviđa novi dizajn, u gornjem desnom uglu postoji opcija za vraćanje na stari dizajn početne stranice.

Prema PC World – u, stalna poboljšanja kod novog Firefox – a 13 tiču se brzine. Tačnije, nova verzija pojačana je softverom koji čisti memoriju i oslobađa resurse kad god se neki od tabova zatvori. Svi koji su zainteresovani da probaju novu verziju Firefox – a, mogu to učiniti tako što će je preuzeti sa Mozzila – inog zvaničnog sajta: Firefox 13.