Da li su vas već prebacili na novi izgled Twittera? Ako nisu, očekujte to uskoro. No, ne brinite, reakcije su prilično pozitivne.

Novi, korenito redizajniran Twitter, lansiran početkom decembra prošle godine, počeo je polako da stiže i na naše prostore i sve više korisnika ove društvene mreže biva prebačeno na novi interfejs.

Kao što smo i primetili u decembru kada smo ga predstavljali, Twitter je poslednjim promenama napravio izvesni iskorak u smeru Facebooka, iskoristivši neka rešenja sa te društvene mreže, dok je Facebook istovremeno preuzeo neka dobra rešenja od Twittera.

Pored toga što deluje modernije, sa novom organizacijom stranice lakše je pratiti prepisku koja se vodi između nekoliko tviteraša, mada vam se i dalje može dogoditi da se malo “pogubite”.

Među teško razumljive promene verovatno spada ta što su dugme Retweet i Cancel promenili strane, pa je sada potrebno malo više pažnje dok se ne naviknete na novi raspored.

Takođe, onima koji su navikli na stari izgled Twittera, ovaj novi deluje nekako “u ogledalu”, to jest, izgleda kao da je “volan sa pogrešne strane”.

No, sve u svemu, promene su pozitivne, a novi Twitter je svakako ozbiljniji od onog starog. Poznato je već da nas svaka ozbiljnija inovacija na sajtvima na kojima volimo da budemo u početku “žulja”, a da za nekoliko dana ili nedelja potpuno zaboravimo kako je to ranije izgledalo.


Izvor: Mondo