Vesti da je Pinterest preuzeo vođstvo od Yahoo – a kada je u pitanju prirodni web saobraćaj stiže preko blog objave Shareaholic-a, koji je primetio da je Pinterest zabeležio veći saobraćaj od Yahoo – a u avgustu mesecu ove godine.

Shareaholic-ov izveštaj pokazuje da je učešće Pinterest – a u ukupnom saobraćaju poraslo sa 1,38 procenata na 1,84 u periodu između jula i avgusta ove godine, dok su istovremeno procenti ostalih referentnih sajtova pali, pri čemu je Google izgubio više od 3% udela (sa 44,76% pao je na 41,28%). Ostali gubici su nešto manji; Yahoo je pao sa 1,47% na 1,37%, dok je Facebook pao sa 6,06% na 5,9%.

Pinterest je time postao četvrti najveći izvor Internet saobraćaja na svetu u proteklom mesecu. “Iako je i dalje daleko iza Google – a i Facebook – a, Pinterest nastavlja da šalje više saobraćaja svakom meseca našoj mreži izveštača. Od maja, saobraćaj preko Pinterest – a se i više nego udvostručio”, rečeno je na blogu.

Rast Pinterest mreže nije se desio preko noći, kako Shareaholic primećuje. Pinterest je već u januaru pokazivao veći referentni saobraćaj od Google Plus – a, LinkedIn – a i YouTube – a zajedno, čime je skrenuo značajnu pažnju na sebe. Do jula meseca, Pinterest je slao više referentnog saobraćaja od Twitter – a i Stumbleupon – a, a polako se gurao i ispred Bing pretraživača.

izvor: IT Box