Za sve one koji misle da je pisaća mašina stvar prošlosti, moramo reći da su se prevarili jer se na tržištu pojavila vintidž pisaća mašina sa USB priključkom. Namenjena je onima koji se nisu duhovno pridružili računarskom dobu već više vole snažno udaranje tipki i zvuk metalnih udaraljki naspram plastičnih klikova.

Razmeštaj slova i brojki na modernim računarima isti je kao i kod pisaće mašine tako da su se tipke kao što su backspace, control i alt naknadno umetnute kako njihov manjak ne bi predstavljao problem korisniku.

Tvorci unikatne retro linije pisaćih mašina, firma koja stoji iza sajta Usbtypewriters.com, omogućili su da osim spajanja na računar, laptop ili tablet, ova pisaća mašina ispunjava i svoju primarnu ulogu, a to je pisanje mastilom na papir.

Staromodna pisaća mašina koja oduševljava većinu ljudi na prvi pogled, vraća nas u realnost kada joj pogledamo cenu, koja iznosi nešto više od 500 evra.

Poslednje vreme se na pojavljuju proizvodi koje nam bude osećaj nostalgije. Tu su starinska telefonska slušalice koja se spaja na smartfon ili digitalna reprodukovana muzika na kojoj se čuje zvuk pucketanja poput onog na gramofonskim pločama.

Zbog toga bi i ove neobične pisaće mašine mogle da pronađu put do svoje “nostalgične” publike.

izvor: Blic