Raskidi su uvijek bolni, pogotovo ako je veza trajala duže vrijeme. Međutim, pojavom društvenih mreža i „preseljenjem“ dijela života na Internet, ljubavni život je dodatno zakomplikovan.

Društvene mreže donijele su nove komplikacije – vezu moramo i početi i završiti dva puta i na dva načina. Sreća koju ste osjećali kada ste na Fejsbuku mijenjali status iz „Single“ u „In A Relationship“ čista je suprotnost osjećaju koji doživljavate kada se radi o obrnutoj promjeni.

Opet ste sami, a nakon raskida u stvarnom životu, vrijeme je i da riješite onaj virtualni. Pročitajte četiri savjeta koji će vam olakšati proces Internet raskidanja veze i pomoći vam da stvorite potrebnu distancu.

1. Promijenite sve lozinke koje ste dijelili.

Ako ste razmijenili lozinke za Fejsbuk mejl, vrijeme je da ih promijenite. Ne želite da znate više o svom bivšem nego što je apsolutno neophodno. A možda ni to.

2. Zaštitite privatnost.

Ne morate više dijeliti svoj privatni život sa bivšim dečkom. On ne mora da vidi svaki vaš status ili nove fotografije s ljetovanja. Ako počne da vam postavlja pitanja o privatnom životu, odgovarajte površno, kratko i uopšteno.

3. Manje komunicirajte s bivšim.

Nema potrebe da se čujete svaki dan na četu. Ako vam treba nešto od njega, nazovite ga i budite kratki i konkretni.

4. Pazite u razgovoru sa zajedničkim prijateljima.

Nikad ne znate jesu li neki zajednički prijatelji i poznanici u kontaktu sa vašim bivšim pa zato nemojte pričati loše o njemu ili vašoj vezi. Važno je da sačuvate svoj obraz i dostojanstvo. Zato nemojte da im govorite ono što ne želite da dođe do vašeg bivšeg.

(Trojka.rs)