Android tablet računari imali su klimav početak, ali to se promenilo kada je prošle godine Google izbacio operativni sistem namenjen isključivo tablet računarima – Android 3.0 Honeycomb. Od tog trenutka imamo stalan priliv visoko kvalitetnih Android tableta koji predstavljaju dobru alternativu Apple iPad – u koji je od početka dominirao na tržištu tablet računara. Jedna od prednosti Androida u odnosu na iPad i BlackBerry PlayBook je što umesto jednog hardvera možete pristupiti operativnim sistemima više različitih tablet računara.

Jedina začkoljica je što ne postoji jedna verzija Android – a. Prošlog novembra, devet meseci posleHoneycomb – a Google je predstavio operativni sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS) koji predstavlja svojevrsnu kombinaciju Gingerbread – a (operativnog sistema za mobilne telefone) i Honeycomb – a. Danas, šest meseci kasnije Android 4.0 srećemo samo na nekolicini tablet računara (samo četiri od deset koje ćemo predstaviti poseduju ICS). Pored toga, Android ima ogromnih poteškoća sa pravovremenim apdejtovanjem operativnogsistema

Pomoću ICS operativnog sistema Google je dosta oplemenio Android, čineći iskusto sa tablet računarima zanimljivim. Najveći problem ove platforme jeste nedostatak aplikacija treće strane. I dok se broj aplikacija pravljenih za iPad broji desetinama hiljada ( više od 90000 u ovom trenutku),  kod Android tablet računara on ne prelazi nekoliko stotina.

Ipak, obzirom na ukorenjenost u Google – u, Android će nastaviti da bude najbolji izbor među tablet operativnim sistemima. Sa lakoćom obavlja više radnji odjednom, ima odličan sistem obaveštavanja i vrhunski je integrisan u Google – ove servise kao što su Gmail, Google Chat i Google Maps.

Ukoliko vas je ovo zainteresovalo, čitajte nas i sutra u toku dana kada ćemo vam predstaviti listu najboljih tablet računara koji se mogu naći na tržištu, a pritom koriste Android platformu