Ako budete pratili naša uputstva, tweet – ove sada možete ugrađivati, filtrirati, dodeljivati – jednostavno možete upravljati njima.

Predstavljamo vam nekoliko načina kako da produžite život tih 140 karaktera koliko vam tweet-ovi omogućuju.

1. Ugradite (embed) tweet

Svaki tweet bukvalno možete da zgrabite i ugradite ga u bilo koji sajt, što mu daje novu interaktivnost i produžava trajanje.

Sve što treba da uradite je da odaberte tweet koji želite da ugradite na sajt i kliknite na opciju “details”. Ovo će vas odvesti na stranicu sa kodom tweet-a, koji ugrađujete u sajt koristeći HTML.

2. Filtrirajte tweet-ove

Umesto da pustite da tweetovi ispare, probajte da na na njih gledate kao na informaciju koja je ponuđena. Da li je to nešto što biste želeli da pogledate, podelite sa drugima i slično, a informacija za koju se odlučite da podelite sa drugima predstavljaće vas u dobrom ili lošem svetlu.

3. Tempirajte tweet-ove

Prema istraživanjima, najbolje vreme za postavljanje tweet-ova je oko 17h , dok je najbolji period za CTR (click through rate) oko podneva ili oko 18h. Ovo morate znati jer je tempiranje vremena postavljanja tweet-ova način da budete sigurni da je bitan sadržaj koji želite da podelite sa drugima do njih i stigao.

4. Analizirajte tweet-ove

Tweet je mnogo više od mikrobloga. To je poruka koja putuje društvenim mrežama, koju možete pratiti i učiti iz nje. Ukoliko se tweet “primi” poruka koju šaljete može imati veliki uticaj, a svedoci smo toga poslednjih godina.

Tweet-ovanje se vrši u realnom vremenu (u trenutku), ali to ne znači da sam tweet mora i da umre u istom tom trenutku. Pratite šta drugi tweet-uju, poredite njihova iskustva i rezultate sa svojima i izaberite pravi način kako da ono što želite da poručite preko Twittera bude primećeno.

Izvor: Bratislav Jovanović- http://wibracija.blogspot.com/, foto: nishad2m8.deviantart.com