Iako Facebook od samih početaka tvrdi da im je privatnost njihovih korisnika na prvom mestu, stalno su suočeni s kritikama od strane tih istih korisnika, ali i stručnjaka, upravo zbog – privatnosti.

Tvorci Facebooka su tako pre dve godine uveli opciju “Download your information” kako bi ovu društvenu mrežu učinili sigurnijom i transparentnijom. Tom opcijom korisnici su mogli da preuzmu određene podatke koje je Facebook skupio o njima.

Međutim, sada su objavili da nameravaju da prošire tu opciju i povećaju količinu podataka koje stranica poseduje o svakom korisniku. Time će svaki korisnik moći da dobije uvid u IP adrese s kojih se spajao na svoj račun, sve podatke o logovanju, istoriju zahteva za prijateljstvom i podatke o aktivaciji i brisanju profila.

Kako bi saznali šta sve Facebook zna o vama, idite na “Postavke korisničkog računa”. Tamo odaberite opciju “Preuzmi kopiju svojih Facebook podataka”, a sve prikupljene informacije dobićete na e-mail.

Stručnjaci tvrde da se najpopularnija društvena mreža na svetu odlučila na ovakav potez zbog sve strožih zakona EU i privatnosti na internetu.

(RTL)