Kako prenosi internet portal Mashable, Skype je promovišiću se kao medij koji omogućava stvarniju i mnogo ličniju komunikaciju, žestoko udario na jedne od najpopularnijih društvenih mreža Facebook i Twitter.

Naime, Skype je indirektno napao Facebook i Twitter, postavljajući pitanja kao što su “Da li je dobro što je LOL zamenio zvuk smeha?”, “Kada je postalo uredu da porukom čestitate mami rođendan?”, “140 znakova nije jednako stvarnom kontaktu”.

A kako se i u toku svoje kampanje ne bi bazirao na ove popularne društvene mreže, jer su mu upravo one “odnele” veliki broj korisnika?!

Skype pokušava da 12 milona vrednom reklamnom kampanjom, promoviše što ličnije način komuniciranja, jer tvrdi da pomenute društvene mreže “ponižavaju ljudskost”.

Samim tim je od Facebook – a i Twitter – a stvorio sebi virtuelne neprijatelje.

Sloganom “Vreme je za Skype!”, Skype će pokušava da ljudima omogući da video pozivom osete što stvarnije emocije i tako tehnologiju na neki način što više približe stvarnoj komunikaciji.

Skype – ova reklamna kampanja počela je 2. aprila u Velikoj Britaniji, a u sledećih nekoliko meseci proširiće se i na ostala tržišta.

izvor: ITBox