Dok se mediji poslednjih dana neprekidno bave akcijama Facebook – a koje su izašle na berzu, ova društvena mreža je tiho unapredila svoj sistem obaveštenja koji korisnicima omogućava veću kontrolu po pitanju pristizanja obaveštenja u Notification Inbox.

Kada korisnik pređe kursorom preko obaveštenja, mala “X” ikona se pojavljuje u gornjem desnom uglu. Klikom na tu ikonicu, korisnik može odabrati opciju “Turn Off” da bi sprečio dalje prikazivanje obaveštenja koja dolaze od određene aplikacije, događaja ili niza komentara na status ili sliku na koja mu se svidela. Takođe, postoji opcija i za ponovno pokretanje obaveštenja od iste aplikacije klikom na “Turn On”.Ovakva opcija smatra se veoma korisnom kada su u pitanju igrice na Facebook – u koje šalju spam obaveštenja o događajima ili poboljšanju igrica ,a da se pritom niste prijavili za takav vid obaveštenja. Facebook već prilikom autorizacije aplikacije postavlja jednostavno pitanje “Do you want notifications from this app?”, pa korisnik može da otkaže obaveštenja istog trenutka. Oba pomenuta poboljšanja sistema obaveštenja su definitivno korisna i značajno upotpunjuju trenutni dizajn sajta. Pre ovoga, korisnik je morao da uđe u App Settings, koji se nalazi u okviru podešavanja naloga (Account Settings), da bi uradio ovo što sada može mnogo brže i efikasnije.


Takođe, kao novina u poslednje vreme, može se primetiti i da se u desnoj koloni Timeline – a pojavljuje lista najsvežijih aktivnosti prijatelja, nedavno korišćenih aplikacija, stranica koje je korisnik posetio i slično. Activity box obuhvata informacije kao što su najnovije slike, lajkovi, nova prijateljstva, komentari.. U idealnom slučaju, ovo će pomoći da se izoluju bitna od nebitnih obaveštenja za korisnike.

Facebook već neko vreme koristi svoj novi Timeline dizajn, ali zbog sporog napretka na funkcionalnostima, ova društvena mreža i dalje pruža korisnicima mogućnost da sami pređu na novi dizajn radije nego da njihove profile prebacuje silom na isti. Prema istraživanju koje je nedavno sprovela kompanije Attensity, preko 93 procenta Facebook korisnika imalo je negativno mišljenje o Timeline – u, što je dobijeno iz uzorka sastavljenog od 138 572 javnih komentara postavljenih na Facebook – u.