Nova iPhone aplikacija “Speed Camera” pruža korisniku informacije o postavljenim radarima, kao i ograničenju brzine na određenom putnom pravcu.Dok policije širom sveta postavljaju radare, kako bi uhvatili vozače koji se ne drže propisa o ograničenju brzine, postoje i kontra-mere, koje ometaju signal ovih uređaja, a koje su u pojedinim zemljama zakonom zabranjene.

Najnovije sredstvo u širokom spektru rešenja za problem zvani radar, je iPhone aplikacija kompanije TomTom, koja je korisnicima na nekoliko evropskih tržišta.

(Autoportal)

Sama aplikacija, koju podržava najveća evropska zajednica sa 1.6 miliona članova u 15 zemalja, korisniku pruža informacije o postavljenim radarima, kao i ograničenju brzine na određenom putnom pravcu.

U samoj kompaniji navode da će aplikacija pod nazivom “Speed Camera”, pomoći vozačima da ostanu fokusiraniji na vožnju i doprineti bezbednijem ponašanju u saobraćaju.

Podaci koje pruža aplikacija su za sada ograničeni na 14 zemalja: Veliku Britaniju, Irsku, Austriju, Nemačku, Belgiju, Holandiju, Luksemburg, Španiju, Portugal, Italiju, Poljsku, Norvešku, Švedsku i Finsku.

Aplikacija se može preuzeti preko Apple-ove App Store usluge, a njena cena iznosi 1.8 evra (1 mesec), odnosno 20.9 evra na godišnjem nivou.