Twitter je predstavio novu ptičicu “Twitterbird” koja će od sada biti zaštitni znak ove brzorastuće kompanije. “Tokom proteklih 6 godina, svet je postao upoznat sa malom plavom ptičicom. Ova ptica je svugde i stalno asocira na Twitter servis i kompaniju”, rekao je kreativni direktor Doug Boumen. Od sada ćete videćete pojednostavljenu sliku Twitter ptičice. Nova ptica se pojavila “iz ljubavi prema ornitologiji, dizajnu u okviru kreativnih ograničenja, kao i prema jednostavnoj geometriji.”

Ova ptičica je napravljena isključivo od tri seta preklapajućih krugova – slično načinu na koji se vaše mreže, interesovanja i ideje povezuju i ukrštaju sa vršnjacima i prijateljima. Naravno, ptica u letu takođe simbolizuje slobodu, nadu i beskrajne mogućnosti.

Twitter, koji omogućava svojim članovima da postavljaju kratke komentare, linkove ili slike, tvrdi da ima preko 140 miliona aktivnih korisnika, sa najvećim brojem u SAD-u.  Nedavno sprovedena anketa pokazuje da jedan od sedam Amerikanaca koji koriste Internet, posećuju svoj Twitter nalog, a 8% njih to radi svaki dan.