Kompanija Frogwares ima staru dobru formulu koju je perfektno iskoristila za World of Battles: Morningstar. Ne može se reći da ova free-to-play fantasy strategija donosi neke preterano velike novine kada se radi o glavnoj priči, ali poseduje sve što je jednoj igri potrebno da bi se obezbedila pametna borba i dosta strategisanja. Jedini problem u celoj igrici je to da je jako teško napredovati u jednom momentu bez da potrošite novac, jer bez obzira na to da je ovo free-to-play igra, od vfas će se tražiti da date malo veće količine novca kako biste mogli da ostanete na istom nivou kao ostali online igrači i dobili pristup boljoj opremi.

Što se samog gamplay – a tiče, ova igra ne dolazi sa velikim iznenađenjima. World of Battles se dešava u standardnom fantasy svetu u kojem možete igrati jednu od osam ponuđenih rasa. Vizuelna obrada je jako dobra, a igra mnogo više podseća na Warhammer nego na Lord of the Rings, na primer. Igrica je napravljena na način da bude poznata svim obožavaocima epske fantastike. Uz to, sama borba i gamplay daju igračima više od jednostavnog sudara dve armije, a pored stateškog postavljanja vojske, morate da obratite pažnju na to da i teren na kome se nalazite može mnogo da utiče na ishod, kao i na to da će u većini situacija funkcionisati.

Za sve nove igrače koji ne uspevaju da se snađu postoji tutorijal koji mogu da iskoriste kako bi lakše naučili koja jedinica u armiji je najbolja u određenoj situaciji. Stvar je u tome što većina igara uzimaju obuku novih igrača zdravo za gotovo, tako da je jedno veliko osveženje videti da postoji igra koja obraća mnogo pažnje na tako nešto. Jedino što koči ovu igricu je upravo ta nemogućnost napredovanja ukoliko se ne uplati izvesna suma novca. Na kraju dana se možda najviše isplati da ovo bude igra koju s vremena na vreme možete da probate, ali se ne isplati počinjati full-time.