World of Tanks je besplatna multiplayer video igra razvijena od strane Wargaming.net razvojnog tima i predstavlja mešavinu RPG i akcione igre u kojoj glavnu ulogu igraju oklopna vozila različitih namena.

Trenutno World of Tanks nudi izbor od čak 140 raznih oklopnih vozila, dok je u planu da ovaj broj poraste na čak 500 oklopnih vozila.

Oklopna vozila prisutna u ovoj video igri su dizajnirana prema stvarnim oklopnim vozilima koja su se nalazila u upotrebi u američkoj, britanskoj, francuskoj, japanskoj, kineskoj, nemačkoj i sovjetskoj vojsci u periodu od 1930. do 1950. godine, trenutno je u planu dodavanje i oklopnih vozila drugih zemalja.

Ono što ovu igru čini zanimljivom jesu bitke u kojima može učestvovati do 30 igrača podeljenih u dva tima po 15 igrača, osnovni put do pobede je uništavanje svih protivnika uz što manje gubitke u sopstvenom timu, dok je alternativni način osvajanje protivničke zastave.

Igra trenutno nudi tri načina za igranje, prvi je nasumična bitka, u kojoj je igrač automatski ubačen u jedan od dva tima, bez mogućnosti da bira, drugi je tank company koji daje mogućnost sastavljanja sopstvenog tima i izazivanje odredjenog tima na bitku, konačno tu su i borbe klanova, kao treći način, u kojima je glavni cilj osvojiti evropski kontinent, ovaj način više predstavlja stratešku igru koja liči na riziko i igra se direktno na World of Tanks sajtu.

Još jedna bitna stavka koja igru čini još zanimljivijom jeste i mogućnost nadogradnje tenkova i drugih oklopnih vozila, kao i upotreba različitih municija specijalne namene i sl.
Iako je sama igra u potpunosti besplatna, do nekih nadogradnji za oklopna vozila i nekih specijalnih dodataka moguće doći samo kupovinom istih za stvarni novac.

Minimalna knfiguracija potrebna za World of Tanks:

  • Procesor sa radnim taktom od 2.2GHz
  • 1.5GB ram memorije
  • GeForce 6600GT sa 256MB grafičke memorije
  • 3.5GB prostora na HDD-u
  • Pristup internetu (minimalna brzina 128Kbps)

Više o ovoj video igri možete prnaći na: http://worldoftanks.eu/

World of Tanks možete preuzeti sa: http://downloads.worldoftanks.com/links/latest_install_eu